Vår historia

1993

Då startade Cattis Sandell sin gymkarriär när hon köpte ett konkursat gym i Jönköping.

Anledningen att jag sadlade om från växtriket till gym är från början andras påverkan på mig. Min pappa var aktiv varje måndag, onsdag, fredag i Västra Frölundas Frisksportarklubb.

De höll till i löpgången under nya Ullevi. Pigg som jag alltid varit hängde man ju gärna med dit 100 gånger om året i alla fall. Det gjorde att jag lärde mig över 600 muskler innan jag var 11.

Kunde massera tyngdlyftarna hyfsat bra vid 13 år och fick en bra insyn i träningens påverkan på både kropp och själ. Kosten lärde jag mig också grunderna i där. På den tiden så bastade man med massa kläder om inte matchvikten infann sig i tid.

Det är verkligen roligt att det är några gòa gubbar som man såg då som idag tränar här.

Väl i Jönköping på Nygatan märkte jag ganska snart att mina kunskaper var ojämna. Gym gick kanon men gruppträningen kunde jag inte alls. Mitt första minne från gympa var i en förening som hette Energo. Jag och min 17 månader äldre syster Wivi gick dit. Jag tyckte det var väldigt roligt.

Väl hemma fick jag höra hur mycket min syster hade skämts över mig. När vi lärde oss en övning gick det lite trögt för mig att få in det, men sen när det satt var jag stjärna tyckte jag själv i alla fall.

Men hennes uppfattning var att jag gick passgång, såg inte klok ut, hade ingen taktkänsla och gjorde samma övning hela tiden.

Så då slutade jag, efter 1 gång på grund av andras åsikter och inte egen känsla. Det är något jag verkligen har ändrat med åren, att gå på min känsla.

Så aerobicdelen i Jönköping hyrde jag ut första året. Medan gymmet flöt på så gick jag utbildning efter utbildning och sen äntligen kände jag mig redo att ha hand om den delen också.

Efter 2,5 år där med hur långa arbetsdagar som helst, 1 resa till Göteborg varje söndag för att växelvis hämta/lämna Zara som jag hade varannan vecka, kände jag att Götet drog. Jag flyttar tillbaka med en känsla “Aldrig mer eget”.

3 månader senare…

ändrades tanken till “Kanske ett litet ställe bara” för jobbet var ju roligt och väldigt varierat. Så jag hittar en lokal på 210 kvadrat i en källare i Majorna. Där börjar den första av 100-tals renoveringar.

Det blir ett mysigt och personligt ställe, det är något som följt med. Personligt är viktigt för mig. Massproduktion får jag ont i pannan av. I de här lokalerna har vi massor av skoj.

Jag kör alla 10 pass själv första veckorna men efter en månad önskar kunderna fler pass. Då kommer jag på den lysande idèn att utbilda instruktörer, så även det börjar här. Okej nu höjer vi tempot, -99 väntar vi Rebecca så då säljer jag stället (Nordic Club idag).

Jag jobbar på Energy när hon är liten men efter ett tag känns det lite tvångströjaaktigt så då bestämmer jag mig för att öppna aerobicbiten inne i Athletics lokaler på Datavägen 11.

Efter första månaden är det som jag tänkt mig men sedan inser jag att det är svårt att hyra in sig när man varit van att göra saker i mitt piggelin tempo.

Oktober 2002…

är det 2 månader efter jag startat i Sisjön köper jag gymdelen. Nu är det Träningsverket för hela världen som gäller. Lokalerna är lagom stora några månader till sedan är första utbyggnaden ett faktum.

Några utbyggnader och år senare -05 tar vi över 12 kontor på övervåningen och gör en större utbyggnad. Börjar känna att lokalerna börjar bågna, knaka, spricka, läcka.

Flytten längtar vi efter kraftigt i 2,5 år. 24 April 2010 YIPPIE nu har vi premiär för det vi kallat nya Träningsverket.

…Det var starten på Cattis gymresa fortsättning kommer….

Ha det bra, hej så länge!

Filmer